top of page
IMG_1066 kopi_redigerede.jpg

Opdræt af dalmatinere er alvorligt men det er matchet med jer også!

Når man som familie skal ud og udvælge sig sit nye familiemedlem er det vigtigt at holde for øje at opdrætteren gør et stort forarbejde inden beslutningen om det rigtige match mellem forældre-dyrene gøres, men også i forhold til jer som familie!
Opdræt af dalmatinere er en alvorlig sag og det er altafgørende at man som køber føler sig tryg sammen med opdrætter og er helt ærlig omkring de bekymringer man kan have. Intet spørgsmål er ligegyldigt.
Det er vigtigt at man som køber føler sig korrekt informeret, kender hundens ophav, får formidlet sine ønsker til en hvalp og eksempelvis har overvejet hvor hunden skal passes når og hvis den ikke kan komme med på familiens ferie. 
En opdrætter skal være i stand til at svare på alle typer af spørgsmål omkring hunde-hold og det at få en lille hvalp med hjem.
Derfor er det vigtigt at opdrætteren har uddannet sig og søger viden som er gavnligt for både hunde og familier.
Det har vi stort fokus på!

Opdræt og hvalpekøber opmærksomhed: About

Opmærksomhedspunkter som hvalpekøber

Hvad skal I være klar over som familie når I køber en dalmatiner

Temperament

Dalmatineren er en aktiv hund som blandt en del hundetrænere kaldes hundens "ferrari". Den er naturlig nysgerrig, ekstrem hurtig og har et yderst kvikt hoved. Det betyder at den har brug for udfordringer i dagligdagen og ikke lader sig nøjes med at ligge på sofaen eller tæppet. Man er ikke i tvivl om hvornår en dalmatiner keder sig.
Dermed ikke sagt at en dalmatiner ikke kan holde sig i ro og slappe af sammen med familien, for typisk finder man dalmatinere foran Tvét hvis familien befinder sig der!

Fysik og kost

Dalmatinere er en middelstor race med tydelige kønspræg. Den har hvid kort grundpels med enten sorte eller brune pletter. Dalmatinere er meget madglade og kan let trænes eller lokkes med mad. Der er forhold mht kosten som af helbredsmæssige grunde skal overholdes, hvis man vil undgå urinsten og allergi. Der kan også være døvhed blandt dalmatinere, derfor bliver de høretestet som hvalp.

Særlige og typiske sjove kendetegn

Stjæler ofte mad og ting, sidder ret op i sofaen/kurven, viser tænder/smiler når den er glad, højt selvværd, skødehund på trods af egen vægt/størrelse, holder øje med alt hvad der foregår omkring den og ses ofte i vindueskarmen, hvis der sker noget spændende udenfor.
Fælder ikke voldsomt men de små hvide hår finder vej alle mulige steder.

Opdræt og hvalpekøber opmærksomhed: CV

Når I køber hvalp fra Kennel Macchie di Cuore´s:

Hvalpen vil vokse op blandt voksne hunde og mennesker samt være en del af familiens almindelige liv. Vil blive tilbudt udfordringer efter udviklings-niveau og modenhed. 
Der vil blive beskrevet nærmere information omkring stambog, vaccinationer, høretest, foder og hvad der følger med hvalpen, når den er klar til at tage med jer hjem!

IMG_1066 kopi_redigerede.jpg
Opdræt og hvalpekøber opmærksomhed: About
bottom of page